Etiketter

, , , , ,

När man börjar intressera sig för nagellack stöter man plötsligt på ett flertal färgbegrepp som man aldrig tidigare hört talas om. Så var det i alla fall för mig. I kategorin bland naglar och färg tänkte jag gå igenom färger. Inte de vanliga som man hört talas om flera gånger förr, utan de nya lite konstigare.

Jag tänkte sätta börja med taupe.

Taupe som färg är en blandning mellan grått och brunt. Taupefärgade nagellack drar gärna mot lila. Det påminner ganska mycket om lera. Taupe var mycket trendigt för några år sen och det känns fortfarande som en snygg färg. Färgen är definitivt chic, den är office-safe utan att vara tråkig. Färgen förkommer framförallt i finisharna creme och shimmer. Spontant kan jag tex inte komma på något taupefärgat glitter lack.

Ordet taupe härstammar enligt wikipedia från talpa europea, det latinska namnet för mullvad. Urspungligen motsvarade taupe färgen på en mullvad, men färgbegreppet har sedemera vidgats. Taupe motsvarar alltså den svenska färgen mullvad, som man ibland stöter på i postorderkataloger.

Färg exempel på taupe:

Det här är den färg som normalt avses med taupe idag. Nagellack har ofta en taupefärg som drar mer åt lila. Enligt wikipedia, vars artikel rekommenderas den som vill läsa mer om taupe och se fler färg exempel, var den urspungliga färgen i den här, lite mörkare versionen.

Från tumme till lillfinger: China Glaze Ingrid, China Glaze Foie Gras, OPI You Don’t Know Jaques, Isadora Muddy Water. (jag ber om ursäkt för att bilden är tagen ovanför diskhon, det var enda stället i lägenheten där det var ljust nog…)


Rekommenderade nagellack i taupe:

  • Chanel – Paradoxal Taupefärgat lack med lila shimmer
  • China Glaze – Below Deck I de närmsta perfekt taupe
  • OPI – You Don’t Know Jaques Klassiskt taupefärgat
  • Isadora – Muddy Water Snyggt, mer grått än de andra
  • China Glaze – Ingrid Taupe med trevligt shimmer
Annonser